onsdag 17 augusti 2011

Förvaltningsrätten

..Är en domstol där man kan överklaga beslut som man inte är nöjd med. Typ, vi är inte alls nöjda med att Tranås kommun gav Alex 11 hela assistanstimmar när han behöver minst det dubbla. Denna överklagan har legat hos Förvaltningsrätten sedan mars 2011 och det kan ta upp till ett år innan ett beslut kommer. Lite jobbig och envis som jag är så brukar jag ringa ca 1 gång i månaden för att se hur långt dom har kommit i ärendet och sist jag ringde så hade det fått tilldelat en domare. Det är bra!! Då händer det lite faktiskt. Nu var det dags för det där samtalet i måndags igen...

-Hur går det i ärendet?
-Målnummer tack?
-Har inte det i huvudet, men du kan slå på personnummer bla, bla
-Hmmm...aha...hmmm... kan du dröja lite tack?
-Jadå?!!!??
-Det ligger ju 2 mål här, vilket mål menar du?
-Ja, då menar jag givetvis båda??!! Vad är det andra för något?
-En Pia (vår jurist) har skickat in en överklagan mot Försäkringskassan i slutet på Juli.

JAAAAAAAA!!!!!
Hon är underbar den där Pia! Hon jobbar för Alex som ingen gjort tidigare :) Vi vet innerst inne, och Pia har förklarat att en överklagan mot F-kassan är näst intill omöjlig att vinna. Men nu har hon beslutat att göra detta ändå, för att det finns en pyttepytteliten chans att vinna! Det handlar om 4,5 timmar från att F-kassan ska stå för alla assistanstimmar och diverse kostnader, och då ser hon en liten möjlighet att kunna vinna detta. I LOVE HER!!!
Detta skulle innebära att snålisarna Tranås kommun skulle slippa stå för dessa kostnader och möjligheterna/förutsättningarna för Alex skulle bli mycket, mycket bättre. Jag vet att detta är långt borta och näst intill omöjligt, men det värmer i hjärtat när någon kämpar så mycket för en fjutts rättigheter i detta lilla samhälle vi bor i.

Den andra överklagan mot kommunen går frammåt med... tänk vad lite jobbigt tjat kan göra ibland :)) Detta kommer nog att gå fort nu när de har två ärenden på fjutt!

Håll tummarna mina kära vänner, nu tar vi upp striden igen!

Puss o kläm era tummhållare <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar